Inspiratie

Op deze inspiratie pagina vindt u allerlei op maat gemaakte inzethaarden, speksteenkachels en andere houtkachels die bijzonder genoeg zijn om speciale aandacht te krijgen. Mocht de haard van uw keuze er nog niet helemaal bij te vinden zijn, aarzel dan niet om ons een mail te sturen met daarin uw speciale verzoek. Wellicht kunnen we een of andere aanpassing voorstellen zodat we wel aan uw eis kunnen voldoen.

 

Meteor 470 XL Inzethaard met speciale lijst

Meteor Jupiter 470 XL

Deze Jupiter 470 XL van onze Deense leverancier Meteor heeft een speciale lijst. Het frame loopt namelijk rond, net zoals de ronding van de originele open haard. Op alle punten een verbetering, voor het oog, voor het milieu en deze houtkachel zorgt ervoor dat de woning heerlijk warm wordt.

 

 

 

 

 

NunnaUuni Major speksteenkachel

NunnaUuni Major

Deze Major van onze Finse leverancier van speksteenkachels NunnaUuni is onlangs opgebouwd door onze dealer, de firma Krul Alltech in Opmeer. De speksteenkachels van NunnaUUni worden in 2-3 uur warmgestookt. Hierbij wordt er zoveel warmte in de stenen opgeslagen dat de haard en uw kamer tot 24 uur lang warm blijft. Wilt u meer weten over deze manier van verwarmen kijk dan verder op onze pagina speksteenkachels.

 

 

Svendsen 1 met bakoven

Svendsen 1 met bakoven

De Svendsen 1 is de grootste variant binnen de serie Svendsen houtkachels. Deze kachel is tevens uit te breiden met een warmhoudvak en dit warmhoudvak is af te sluiten met een ovendeur. Zodoende kunt u in uw houtkachel de heerlijkste gerechten bereiden. In deze video kunt u zien dat de kachel heerlijk rustig brandt. U kunt de hele avond genieten van een prachtig houtvuur dat uw hele woonkamer van een heerlijke warmte voorziet.

 

 

 

 

NunnaUuni Latus.

NunnaUuni Latus speksteenkachel

 

De Latus van NunnaUuni is een speksteenkachel met een strak uiterlijk en grote prestaties. Met bijna 2000 KG speksteen is hij in staat een middelgrote woonkamer te voorzien van een heerlijke warmte die gedurende de hele dag blijft. Deze kachel is voorzien van een bovenafvoer zonder dat de kachel extra diep wordt. In deze video kunt u zien dat we in de speksteenkachels van NunnaUuni een groot en helder vuur stoken. De doelstelling van deze speksteenkachels is namelijk om in een kort tijdsbestek van 2-3 uur veel warmte in de stenen op te slaan. Zoveel warmte dat het speksteen de hele dag een heerlijke warmte blijft afgeven.IMG_5526