Inspiratie

Op onze inspiratie pagina vindt u allerlei op maat gemaakte inzethaarden, speksteenkachels en andere houtkachels die bijzonder genoeg zijn om speciale aandacht te krijgen. Mocht de haard van uw keuze er nog niet helemaal bij te vinden zijn, aarzel dan niet om ons een mail te sturen met daarin uw speciale verzoek. Wellicht kunnen we een of andere aanpassing voorstellen zodat we wel aan uw eis kunnen voldoen.

Nieuwe deur in de speksteenkachels van NunnaUuni

Vanaf begin 2023 zijn alle rechte modellen van NunnaUuni ook leverbaar met een nieuwe staaldeur.

De functie van de speksteenkachel blijft hetzelfde als voorheen. Dat betekent dat 2-3 uur stoken voldoende is om de hele dag te kunnen genieten van een heerlijke stralingswarmte. Het verschil met de traditionele deur is dat de stalen deur niet voorzien is van dubbel glas om de stralingswarmte uit de stookruimte te vergroten. De video hieronder geeft een leuke impressie.

 

Meteor 550 High Tunnel

Deze Meteor 550 High Tunnel staat brandend opgesteld bij onze dealer Stylschouwen Haarlem.

In principe is iedere haard van Meteor verkrijgbaar als doorkijkhaard. Veel zitten in het standaard pakket, maar maatwerk is ook mogelijk.

 

 

 

 

 

 

Meteor 550 XL Tunnel Blauwstaal

Deze Meteor 550 XL Tunnel is geheel gemaakt van blauwstaal hetgeen hem een heel bijzondere haard maakt. Uiteraard blijven de eigenschappen van de Jupiter 550 XL Tunnel allemaal gelden voor deze kachel, maar heeft hij in deze vorm wel een heel speciale uitstraling.

Alle haarden van Meteor zijn individueel aan te passen, zodat aan bijna al uw eisen tegemoet te komen valt

 

 

 

 

 

Meteor 470 XL Inzethaard met speciale lijst

Deze Jupiter 470 XL van onze Deense leverancier Meteor heeft een speciale lijst. Het frame loopt namelijk rond, net zoals de ronding van de originele open haard. Op alle punten een verbetering, voor het oog, voor het milieu en deze houtkachel zorgt ervoor dat de woning heerlijk warm wordt.

 

 

 

 

 

NunnaUuni Major speksteenkachel

 

NunnaUuni Major

Deze Major van onze Finse leverancier van speksteenkachels NunnaUuni is onlangs opgebouwd door onze dealer, de firma Krul Alltech in Opmeer. De speksteenkachels van NunnaUUni worden in 2-3 uur warmgestookt. Hierbij wordt er zoveel warmte in de stenen opgeslagen dat de haard en uw kamer tot 24 uur lang warm blijft. Wilt u meer weten over deze manier van verwarmen kijk dan verder op onze pagina speksteenkachels.

 

Svendsen 1 met bakoven

De Svendsen 1 is de grootste variant binnen de serie Svendsen houtkachels. Deze kachel is tevens uit te breiden met een warmhoudvak en dit warmhoudvak is af te sluiten met een ovendeur. Zodoende kunt u in uw houtkachel de heerlijkste gerechten bereiden. In deze video kunt u zien dat de kachel heerlijk rustig brandt. U kunt de hele avond genieten van een prachtig houtvuur dat uw hele woonkamer van een heerlijke warmte voorziet.

 

 

 

 

 

NunnaUuni Latus.

De Latus van NunnaUuni is een speksteenkachel met een strak uiterlijk en grote prestaties. Met bijna 2000 KG speksteen is hij in staat een middelgrote woonkamer te voorzien van een heerlijke warmte die gedurende de hele dag blijft. Deze kachel is voorzien van een bovenafvoer zonder dat de kachel extra diep wordt. In deze video kunt u zien dat we in de speksteenkachels van NunnaUuni een groot en helder vuur stoken. De doelstelling van deze speksteenkachels is namelijk om in een kort tijdsbestek van 2-3 uur veel warmte in de stenen op te slaan. Zoveel warmte dat het speksteen de hele dag een heerlijke warmte blijft afgeven.IMG_5526

 

 

 

 

 

Meteor Jupiter 550 met zijruit           Meteor Jupiter 470 met 2 zijruiten     Meteor Jupiter 550 met zijruit          Meteor Jupiter 470 High met 2 zijruiten

NunnaUuni Hestia Solo Ceramic 4   NunnaUuni Hestia Solo Ceramic 3      NunnaUuni Gratia                      NunnaUuni Joya Wave

 

    

Svendsen 1 met houtvak 27 cm        Svendsen 1 met oven en houtvak      Svendsen 1 met oven                     Svendsen 1 speksteen